Slootonderhoud

Slootonderhoud

Het weer wordt steeds extremer. We hebben vaker te maken met hevige regenval en periodes van droogte. Een goed watersysteem is belangrijk. Beken en sloten hebben een belangrijke functie: ze vangen regenwater op en voeren regenwater af. Ook bieden ze ruimte voor de natuur. Als het water niet goed doorstroomt, kan er wateroverlast ontstaan in de omgeving. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om beken en sloten goed te onderhouden.

Maaikorven

Voor het maaikorven maken wij gebruik van een maaikorf van 2,5 meter breed. Met de maaikorf maai je het gras en rietachtige begroeiing van sloten en waterlopen. De maaikorf neemt het slootafval mee waarna het op de slootkant gelost kan worden. Uiteraard kunnen wij dit afval ook voor u afvoeren. 

Baggeren

Met het baggeren halen we alle zand, slip, bladeren en andere lagen van de waterbodem weg. Zo kunnen wij sloten, vijvers of andere waterpartijen opschonen. Wij beschikken over een minikraan met verlenggiek om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te kunnen maken. Heeft u een uitdaging voor ons? Laat het gerust weten!