DIENST

Grondverzet

Onze grondverzet
werkzaamheden

Bent u opzoek naar een specialist die u snel en vakkundig kan helpen? Wij hebben jarenlang ervaring met diverse grondverzet projecten. Onze kennis in combinatie met het assortiment aan apparatuur, maakt Nijhof dienstverlening een goede partner. Wij zijn gespecialiseerd in de kleinere grondverzetwerkzaamheden en zijn inzetbaar voor veel verschillende projecten. Flexibel en kundig te werk gaan is voor ons vanzelfsprekend.

Wij kunnen u onder andere ondersteunen in:

  • Aanleg bestrating en tuinen
  • Aanleg paddocks
  • Aanleg drainage
  • Paardenbakken en tuinen
  • Aanleggen van kabels en leidingen
  • Leveren en afvoeren van alle soorten grondstoffen
  • Agrarische werkzaamheden


Voorafgaand aan graafwerkzaamheden wordt er een KLIC-melding gedaan bij het kadaster. Met deze melding ontvangen we informatie over de aanwezigheid van kabels en leidingen om graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Tuinaanleg

U kunt Nijhof dienstverlening inschakelen voor de meest uiteenlopende grondwerkzaamheden voor uw tuin of bedrijfstuin. Of het nu gaat om het uitgraven van een vijver, oprijlaan, sleuven voor riolering of bij de grondwerkzaamheden van uw nieuwe tuin. Met eigen materieel en mensen voeren wij de grondwerken voor u uit. 

Bij het aanleggen van uw nieuwe tuin beginnen we meestal met het grondwerk. Dit houdt in dat we grond afgraven en voorbereiden op de nieuwe tuin. Onze hoveniers beginnen altijd met het vrijmaken van de grond van ongewenste planten en obstakels. Bomen en vaste planten welke in de nieuwe tuin terugkomen worden tijdelijk verplaatst.


Aan- en afvoeren grondstoffen

Komt er grond, zand, groenafval of puin vrij bij een project? Wij denken mee met de klant en vinden altijd een oplossing voor het afvoeren en verwerken. Wij kunnen ook verschillende soorten grondstoffen leveren. doormiddel van een trekker met kieper of vrachtwagen. Nieuw bij ons zijn 1 m³ big bags met zand of grond deze zijn af te halen in Ureterp maar wij kunnen ze ook bij u thuis afleveren. Big bags zijn uitermate geschikt voor kleine hoeveelheden en wanneer er geen mogelijkheid is om los te storten.

Bestrating

Nijhof dienstverlening is ervaren in het bestraten van de meest voorkomende soorten bestrating zoals uw terras, oprit of tuinpad. Wilt u een afspraak maken voor herbestrating of liever eerst geadviseerd worden? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Drainage

Drainage is het afvoeren van grondwater met als doel om het grondwaterpeil te verlagen en wateroverlast te voorkomen. Zo verdrinken uw planten en bloemen niet langer in het water na een regenachtige periode en blijft uw tuin leefbaar. Wilt u een afspraak maken voor het aanleggen van drainage of liever eerst geadviseerd worden? Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Aanleg paardenbak/paddock

Het aanleggen van een paddock of het leggen van drainage begint bij Nijhof dienstverlening altijd met een goed gesprek. Over uw wensen, wat de paarden nodig hebben en de huidige (bodem)situatie. Steeds meer recreatieve paardenhouders weten ons te vinden! Wij leveren kwaliteit, maatwerk en advies op locatie.


Drainage

Wij kunnen uw paardenbak of paddock ook draineren. Drainage laten aanleggen in een paardenbak is van groot belang. Drainage aanleggen zorgt er niet alleen voor dat u ook tijdens regenachtige periodes kunt paardrijden, het zorgt er ook voor dat uw paard geen hoefproblemen krijgt. Door drainage aan te laten leggen blijft uw paardenbak of paddock netjes verzorgd en uw paard gezond.


Paddock

Het aanleggen van een droge paddock lijkt zo simpel, maar iedereen met paarden kent het probleem. Mooie paddock gemaakt met mooi schoon zand en drainage buizen en binnen de kortste keren hebben de paarden de drainage opgegraven, stuk gemaakt en/of de onderliggende grond gemengd met het mooie schone zand en weg paddock. Om dit probleem te voorkomen maken wij gebruik van paddockplaten. Paddockplaten zijn gerecyclede kunststof matten die zorgen voor de bodemversteviging en voorkomt de drassige bodem.

Slootonderhoud

Het weer wordt steeds extremer. We hebben vaker te maken met hevige regenval en periodes van droogte. Een goed watersysteem is belangrijk. Beken en sloten hebben een belangrijke functie: ze vangen regenwater op en voeren regenwater af. Ook bieden ze ruimte voor de natuur.

Als het water niet goed doorstroomt, kan er wateroverlast ontstaan in de omgeving. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om beken en sloten goed te onderhouden.


Maaikorven

Voor het maaikorven maken wij gebruik van een maaikorf van 2,5 meter breed. Met de maaikorf maai je het gras en rietachtige begroeiing van sloten en waterlopen. De maaikorf neemt het slootafval mee waarna het op de slootkant gelost kan worden. Uiteraard kunnen wij dit afval ook voor u afvoeren. 


Baggeren

Met het baggeren halen we alle zand, slip, bladeren en andere lagen van de waterbodem weg. Zo kunnen wij sloten, vijvers of andere waterpartijen opschonen. Wij beschikken over een minikraan met verlenggiek om moeilijk bereikbare plaatsen schoon te kunnen maken. Heeft u een uitdaging voor ons? Laat het gerust weten!