Aanleg Paardenbakken

Aanleg Paardenbak of paddock

Het aanleggen van een paddock of het leggen van drainage begint bij Nijhof dienstverlening altijd met een goed gesprek. Over uw wensen, wat de paarden nodig hebben en de huidige (bodem)situatie. Steeds meer recreatieve paardenhouders weten ons te vinden! Wij leveren kwaliteit, maatwerk en advies op locatie.

Drainage

Wij kunnen uw paardenbak of paddock ook draineren. Drainage laten aanleggen in een paardenbak is van groot belang. Drainage aanleggen zorgt er niet alleen voor dat u ook tijdens regenachtige periodes kunt paardrijden, het zorgt er ook voor dat uw paard geen hoefproblemen krijgt. Door drainage aan te laten leggen blijft uw paardenbak of paddock netjes verzorgd en uw paard gezond.

Paddock

Het aanleggen van een droge paddock lijkt zo simpel, maar iedereen met paarden kent het probleem. Mooie paddock gemaakt met mooi schoon zand en drainage buizen en binnen de kortste keren hebben de paarden de drainage opgegraven, stuk gemaakt en/of de onderliggende grond gemengd met het mooie schone zand en weg paddock. Om dit probleem te voorkomen maken wij gebruik van paddockplaten. Paddockplaten zijn gerecyclede kunststof matten die zorgen voor de bodemversteviging en voorkomt de drassige bodem.